12 ایده کسب درآمد در منزل برای افراد متخصص، کم تخصص و خانم‌ها

دلایل زیادی وجود دارد که شما ترجیح دهید در خانه کار کنید. شاید مهم‌ترین دلیلی که این روزها افراد زیادی به دنبال کسب درآمد در منزل هستند مشکلات اقتصادی کشور است. این روزها در بسیاری از شهرها شغل مناسبی برای افراد وجود ندارد. کار در منزل گزینه‌هایی برای داشتن شغل بهتر را در اختیار شما قرار می‌دهد. شما در حالی که در منزل و شهر خود ساکن هستید این امکان را دارید که برای کارفرمایانی از سراسر کشور کار کنید. مکان جغرافیایی شما دیگر عامل محدودیت شما نیست.

اما دلایل دیگری هم وجود دارد که به خاطر آن‌ها شما بخواهید در منزل کار کنید. اگر شما فرد دورن‌گرایی باشید، کار کردن در محیط‌های کاری انرژی زیادی از شما می‌گیرد، ممکن است آرامش کار کردن در محیط منزل را به شلوغی محیط کار ترجیح دهید.

ممکن است به دنبال انعطاف‌پذیری باشید و بخواهید که ساعت کار و خواب و استراحت‌تان را خودتان تنظیم کنید.

همچنین شما ممکن است در حال حاضر شغلی داشته باشید اما به دنبال شغل دومی باشید تا بتوانید زمان‌هایی که در منزل هستید درآمد بیشتری کسب کنید.

بعضی افراد تصور می‌کنند که کار در منزل مخصوص افرادی است که تخصص خاصی ندارند. اما این‌طور نیست و در حقیقت گاهی کار در منزل به شما این امکان را می‌دهد که به واسطه‌ی تخصصی که دارید، برای افرادی در خارج از مرزهای ایران کار کنید و درآمد بسیار بالایی داشته باشید.

  • در این مقاله قصد دارم که ۳دسته از مشاغل را به شما معرفی کنم که می‌توانید در منزل از آن‌ها کسب درآمد کنید: مشاغلی برای افراد متخصص
  • افرادی که تخصص زیادی ندارند
  • مشاغلی برای کار در خانه خانم‌ها

مشاغل تخصصی برای  کسب درآمد در منزل

۱- موشن گرافیست (انیماتور)

انیماتور فردی است که انیمیشین تولید می‌کند. فردی است که تصاویر را طراحی و آن‌ها را به فریم تبدیل می‌کند. سپس از نرم‌افزارهای مخصوص برای ایجاد حرکت در آن‌ها استفاده و انیمیشن‌های دو‌بعدی و سه‌بعدی خلق می‌کند.

در بسیاری از آگهی‌های استخدامی از انیماتور و موشن گرافیست به یک معنی استفاده می‌شود. اما تفاوت‌هایی بین موشن گرافیک و انیمیشن وجود دارد.

موشن گرافیک نوعی از انیمیشن است. هدف موشن گرافیک این است که اجزای یک طراحی گرافیکی را به حرکت در بیاورد تا از نظر بصری جذاب‌تر باشد و روی بیننده تاثیر بیشتری بگذارد. به عنوان مثال وقتی که آرمی که توی یک وب‌سایت هست می‌چرخد، این موشن گرافیک است. اما انیمیشن یک مفهوم کلی است که هر نوع تصویر متحرکی را از کارتون گرفته تا پویا‌نمایی شامل می‌شود.

برای اینکه به یک انیماتور موفق تبدیل شوید باید فرد هنرمندی باشید که به جزییات توجه زیادی می‌کند و نگاهی هدفمند دارد که می‌داند چیزها چطور کار و حرکت می‌کنند. باید صبر و خلاقیت داشته باشید تا پروژه‌های خود را به خوبی برنامه‌ریزی کنید و به بهبود مداوم کار خودتان علاقه‌مند باشید.

حقوق یک انیماتور بسیار مناسب است و از ۴ میلیون تومان شروع می‌شود و در صورتی که در کار خودتان حرفه‌ای باشید می‌توانید ۸ تا ۱۰ میلیون تومان هم درآمد کسب کنید.

۲- طراح گرافیک

یک طراح گرافیک از تصویر برای انتقال پیام یک برند استفاده می‌کند تا بر احساسات مخاطب تاثیر بگذارد و او را جذب کند. یک طراح  کارهای مختلفی مثل طراحی گرافیکی بسته‌بندی محصولات، مجلات، روزنامه‌ها، جلد کتاب‌، بروشور، کاتالوگ‌، بنر، پوستر تبلیغاتی و مهر را انجام می‌دهد. در حال حاضر بسیاری از شرکت‌ها به دنبال استخدام طراح گرافیک به صورت دورکار هستند.

اگر فرد خلاقی هستید که سعی می‌کند کارها را به روش‌های جدیدی انجام دهد. اگر کنجکاو هستید و همیشه به یادگیری مهارت‌های جدید علاقه دارید و همچنین اگر این توانایی را دارید که به طور همزمان روی چند پروژه کار کنید، احتمالا به طراح گرافیک موفقی تبدیل می‌شوید.

درآمد یک طراح گرافیک متوسط و متوسط به بالا چیزی حدود ۲.۵ تا ۵ میلیون تومان است.

۳- طراح UI/UX

طراحی UI به معنی طراحی رابط کاربری است. وظیفه‌ی یک طراح UI این است که ظاهر وب‌سایت و اپلیکیشن‌ها را طراحی کند. به عنوان مثال طراحی منوها، دکمه‌ها، فونت‌ها، رنگ اصلی سایت و… به وسیله‌ی طراح UI انجام می‌شود.

طراحی UX به معنی طراحی تجربه‌ی کاربری است. وظیفه‌ی طراح UX این است که سایت یا برنامه را طوری طراحی کند که کاربر موقع کار کردن با آن راحت باشد و ادر ضمن به صفحه‌ی دلخواه ما هدایت شود. اینکه ظاهر منو چطور باشد بخشی از طراحی  UI است اما اینکه در کجای سایت قرار بگیرد و چه گزینه‌هایی داشته باشد، بخشی از طراحی UX است. البته این دو طراحی از یکدیگر جدا نیستند و هر دو بر عهده‌ی یک طراح است.

برای اینکه یک طراح UI/UX  موفق باشید، باید همان ویژگی‌هایی را داشته باشید که یک طراح گرافیک خوب دارد، و علاوه بر این باید بتوانید رفتار کاربر را تحلیل کنید تا طراحی UX را هم به درستی انجام دهید.

اگر شما یک طراح UI/UX  متوسط باشید می‌توانید درآمدی بین ۳.۵ تا ۵ میلیون تومان داشته باشید و در صورتی که در کار خود متخصص باشید درآمدی بین ۵ تا ۸ میلیون تومان به دست خواهید آورد.

۴- توسعه‌دهنده و برنامه‌نویس وب

یک توسعه‌دهنده وب کسی است که کدهای یک سایت یا برنامه‌ی تحت‌وب را می‌نویسد. برنامه‌نویسی وب به دو شاخه تقسیم می‌شود: برنامه‌نویسی Front End و برنامه‌نویسی Back End. برنامه‌نویس Front End  کدهای سمت کاربر را می‌نویسد. این کد در مرورگر اجرا می‌شود و کاربر آن را به صورت وب‌سایت می‌بیند. برنامه‌نویس Back End کدهای سمت سرور را می‌نویسد که برای کاربر قابل مشاهده نیست.

اگر فردی هستید که به حل معماها و مسائل پیچیده علاقه دارید. صبور هستید و می‌توانید وقت زیادی را صرف این کنید که بفهمید که چرا کدی که نوشتید کار نمی‌کند، می‌توانید به یک توسعه‌دهنده‌ی موفق وب تبدیل شوید. همچنین یکی دیگر از ویژگی‌هایی که نیاز دارید این است که مشتاق یادگیری باشید. تکنولوژی همیشه در حال رشد و تغییر است، خیلی از چیزهایی که امروز می‌دانید به سرعت منسوخ می‌شوند و روش‌های جدیدی جای آن‌ها را می‌گیرد.

یک برنامه‌نویس Front End بسته به این‌که یک برنامه‌نویس متوسط یا ارشد است از ۵ تا حدود ۱۲-۱۰ میلیون حقوق می‌گیرد. حقوق یک برنامه‌‌نویس Back End معمولا بیشتر است و از حدود ۶ ملییون شروع می‌شود و گاهی به ۱۵ میلیون هم می‌رسد.

۵ – برنامه‌نویس

یک برنامه‌نویس کسی است که برای اپلیکشین‌های موبایل، برنامه‌های دسکتاپ، و سیستم‌عامل‌ها کد می‌نویسد. او همچنین مسئول تست، رفع اشکال و نگهداری برنامه‌ها هم هست. شاید در ذهن‌تان این سوال به وجود آمده باشد که چرا برنامه‌نویسی وب را از برنامه‌نویسی جدا کرده‌ایم. توسعه‌ی وب زیرمجموعه‌ای از برنامه‌نویسی است و برنامه‌نویسی حوزه‌ی بسیار گسترده‌تری است. یک برنامه‌نویس علاوه بر زبان برنامه‌نویسی باید توانایی حل مسئله و نوشتن الگوریتم را هم داشته باشد. ضمنا زبان‌های برنامه‌نویسی وب مخصوصا در قسمت Front End راحت‌تر از زبان‌هایی مثل پایتون، جاوا، و C# هستند. .

یک برنامه‌نویس ارشد می‌تواند تا ۲۰ میلیون تومان در ماه و حتی بیشتر درآمد داشته باشد. اما برنامه‌نویسی شغلی نیست که اگر صرفا به دنبال درآمد هستید به سراغ آن بروید.

چند ایده برای کار آسان و کسب درآمد در منزل

حال قصد داریم شما را بهترین ایده‌های کار در منزل که به تخصص و مهارت بالایی نیاز ندارند.

۶- ترجمه یک روش قدیمی کسب درآمد در منزل

اگر به زبان دیگری مسلط هستید و با اصول نگارش آشنایی دارید می‌توانید در زمینه‌ی ترجمه فعالیت کنید. همچنین اگر در زمینه‌ی زبان تخصصی رشته‌ی خود قوی هستید می‌توانید به ترجمه‌های متن‌های تخصصی مشغول شوید.

ترجمه‌ی متن‌های تخصصی در ابتدا کمی سخت است. اما چون کلمات تخصصی گستردگی زیادی ندارند، بعد از مدتی این کار برای شما راحت می‌شود.

برای مترجم شدن شما لزوما به دانستن زبانی مثل انگلیسی یا فرانسه نیاز ندارید. اگر زبان مادری شما ترکی است، از آنجا که زبان ترکی آذری به ترکی استانبولی شباهت زیادی دارد، می‌توانید با صرف کمی وقت مترجم زبان ترکی شوید که درآمد مناسبی هم دارد.

۷- تولیدکننده محتوا

تولید کننده‌ی محتوا کسی است که برای وب‌سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی محتوا تولید می‌کند. این محتوا که به شکل متن، تصویر یا پادکست است باید ‌طوری باشد که مخاطب را جذب کند و رفتار او را به سمتی سوق دهد که با هدف بازاریابی سایت هماهنگ باشد.

محتوای سایت باید طوری نوشته شود که در نتایج جست‌وجوی گوگل در جایگاه خوبی قرار بگیرد تا به‌ وسیله‌ی مخاطب دیده شود. به این کار سئو گفته می‌شود.

اگر در نوشتن مهارت دارید و آماده‌ی این هستید که کمی زمان بگذارید و با مفاهیم اولیه‌ی سئو آشنا شوید تولید محتوا شغلی است که این روزها هر سایت استخدامی را باز کنید با تعدادی آگهی استخدام تولید‌کننده محتوا رو‌به‌رو می‌شوید.

این شغل در ابتدا درآمد چندان بالایی ندارد اما اگر استقامت به خرج دهید و زود میدان را خالی نکنید، می‌توانید به یک کارشناس سئو تبدیل شوید که درآمد خوبی دارد. همچنین در صورتی که توانایی طراحی پست‌های جذاب و کپشن‌نویسی را دارید می‌توانید به عنوان ادمین شبکه‌های اجتماعی کار کنید. در این حالت دیگر نیازی به یادگیری سئو ندارید.

۸- آموزش آنلاین

آیا معلم هستید؟ مربی هستید و به یک زبان خارجی تسلط دارید؟ به خاطر شغلی که دارید به یک یا چند نرم‌افزار مثل فتوشاپ، افترافکت، اتوکد و … تسلط دارید؟ حتی اگر در حال حاضر درآمد نسبتا خوبی دارید از طریق آموزش آنلاین می‌توانید سود خوبی به دست بیاورید.

در این حالت شما از آموزش‌های خود ویدیو تهیه می‌کنید. سپس می‌توانید با سایت‌های آموزش آنلاین صحبت کنید و به عنوان مدرس در سایت آن‌ها فعالیت کنید. همچنین می‌توانید خودتان از طریق شبکه‌ای اجتماعی بازاریابی دوره‌های آموزشی‌تان را انجام دهید.

 مزیتی که این روش کسب درآمد در منزل دارد این است که شما ویدیوهای آموزشی را یک بار تهیه می‌کنید و درصورتی که این آموزش‌ها کیفیت خوبی داشته باشند می‌توانید آن‌ها را به افرادی زیادی بفروشید و سود کنید.

۹- راه اندازی فروشگاه اینترنتی و کسب درآمد در منزل

این روزها افراد بیشتر و بیشتری ترجیح می‌دهند به جای این‌که وقت خود را در فروشگاه‌های فیزیکی بگذارنند از طریق اینترنت خرید کنند. شما می‌توانید یک فروشگاه آنلاین راه‌اندازی کنید و با فروش محصولات خود در منزل کسب درآمد کنید. در این حالت می‌توانید ۲۴ ساعته محصولات‌تان را بفروشید امکانی که در یک فروشگاه فیزیکی وجود ندارد.

برای راه اندازی یک فروشگاه آنلاین به پول زیادی نیاز ندارید. سپس باید برای فروشگاه‌تان محتوا تولید کنید تا در نتایج سرچ گوگل در صفحه‌ی اول قرار بگیرد. اگر محصولی که ارائه می‌کنید محصول خاصی باشد که رقابت در آن زمینه زیاد نیست یا محصول شما یک مزیت رقابتی داشته‌باشد که رقبای شما ندارند، می‌توانید درآمد بسیار بالایی کسب کنید که حتی از فروشگاه‌های فیزیکی هم بیشتر است.

کار در منزل برای خانم ها

حال نوبت ارائه‌ی چند ایده‌ی ساده برای خانم‌های خانه‌داری است که به دنبال راه‌های خلاقانه برای کسب درآمد در منزل هستند.

۱۰- شیرینی پزی

اگر عاشق پختن کیک و شیرینی هستید و از تماشای برنامه‌ی کیک‌پزی لذت می‌برید یا دوره‌های کیک و شیرینی‌پزی را گذرانده‌اید، می‌توانید توانایی‌تان برای پختن شیرینی‌های خوشمزه را به یک کار سودآور تبدیل کنید.

شما می‌توانید کارتان را در منزل شروع کنید و از طریق شبکه‌های اجتماعی مثل اینستاگرام خودتان را به مشتری‌ها معرفی کنید. برای موفقیت کافی‌است در کارتان خلاقیت به خرج دهید.

به عنوان مثال چند نوع شیرینی را که مخصوص کشورهای دیگر است در منوی خود قرار دهید یا با اضافه کردن شیرینی‌های رژیمی و شیرینی‌های وگان برای افراد گیاه‌خوارافراد خاص را هم به مشتریان خود اضافه کنید.

اگر بتوانید به مشتری‌هایتان طعم تازه و متفاوتی را ارائه دهید به زودی آن‌ها شما را به افراد دیگر معرفی می‌کنند و کسب و کارتان رونق می‌گیرد. بعد از مدتی ممکن است حتی بتوانید یک کارگاه کیک‌پزی برای خودتان راه‌اندازی کنید.

۱۱- خیاطی یکی دیگر از راه‌های کار در منزل برای خانم ها

اگر به خیاطی علاقه دارید و بعضی از دوره‌های خیاطی را گذرانده‌اید، ممکن است بارها رویای داشتن شغلی در این زمینه را از ذهنتان گذرانده باشید. شما لازم نیست یک خیاط حرفه‌ای باشید تا بتوانید برای خود یک کسب‌وکار خانگی راه بیاندازید برای شروع کافیست بتوانید چند مدل لباس با طرح‌های ساده و شیک را بدوزید. می‌توانید از پارچه‌هایی با طرح‌های خاص استفاده کنید.

شما همچنین می‌توانید از پارچه‌های ساده استفاده کنید اما با گلدوزی روی آن جلوه‌ی خاصی به لباس‌هایتان ببخشید. یک راه دیگر این است که کمی طراحی یاد بگیرید و روی لباس‌های ساده با رنگ پارچه تصویرسازی‌های زیبا انجام دهید. این لباس‌ها هم طرفداران زیادی دارند. سپس می‌توانید لباس‌های دست‌دوز خود را در شبکه‌های اجتماعی به فروش برسانید.           

۱۲- عروسک ‌سازی- ساخت مجسمه‌های فانتزی

عروسک‌ها یکی از قدیمی‌ترین اسباب‌بازی‌هایی هستند که همه‌ی ما می‌شناسیم و هنوز هم یکی از محبوب‌ترین اسباب‌بازی‌ها و کادو‌هایی هستند که افراد زیادی به یکدیگ هدیه می‌دهند. مجسمه‌های خاص و کوچک هم از وسایل دکوری هستند که بسیاری آن‌ها را روی کتابخانه، میزتحریر، یا نردبان تزیینی می‌گذارند یا به یکدیگر هدیه می‌دهند.

بیشتر عروسک‌سازها یا مجسمه‌سازهایی که می‌شناسم افرادی هستند که در رشته‌های هنری یا معماری تحصیل کرده‌اند. شما می‌توانید عروسک‌ها یا مجسمه‌های سفارشی بسازید و به درخواست مشتری به عروسک‌هایتان اکسسوری‌های مثل عینک، ساعت و … اضافه کنید.

در حال حاضر در اینستا عروسک‌سازهایی را می‌شناسم که بسته به توانایی‌شان در ساخت یک عروسک سفارشی، یک عروسک را حتی تا حدود ۸۰۰ تا ۱ میلیون تومان می‌فروشند. مجسمه‌سازهایی را هم می‌شناسم که مجسمه‌سازهای خاص و کوچک‌شان را به قیمت ۱۰۰ تا ۴۰۰ هزارتومان به فروش می‌رسانند.

جمع‌بندی: چگونه در خانه کسب درآمد کنیم؟

کار در منزل محدودیت‌های جغرافیایی را از مقابل شما برمی‌دارد. در هر سطحی که باشید چه متخصص باشید، چه توانایی‌های متوسطی داشته باشید یا خانم خانه‌داری باشید که همه از مهارت شما در پخت کیک و شیرینی تعریف می‌کنند برای شما راهی وجود دارد که با توانایی‌هایتان برای خود درآمدی کسب کنید.

 درآخر می‌خواهم به شما توصیه کنم اگر در حال حاضر بیکار هستید اما در خودتان توانایی سراغ دارید که می‌توان با آن به درآمد رسید از شکست نترسید و دست به عمل بزنید. بسیاری از ما در ذهن‌مان ایده‌آلی داریم که تصور می‌کنیم باید به آن نقطه برسیم و بعد دست به عمل بزنیم. در واقعیت هیچ کدام از افراد موفقی که می‌شناسیم برای رسیدن به یک نقطه‌ی ایده‌آل صبر نکرده‌اند، آن‌ها امروز در نقطه‌ی ایده‌آلی هستند چون کارشان را شروع کرده‌اند، شکست خورده‌اند، به راهشان ادامه داده‌اند و امروز به اینجا رسیده‌اند که ما آن را ایده‌آل می بینیم.

درآمدهایی که در این مقاله ذکر شده مربوط به اسفند ۱۳۹۹ است.

دیدگاه شما چیست؟